Kategorije

dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja

Patuljasti kunić-zec

Kategorije: , Tagovi ,

1.200,00 рсд

PORUDŽBINE NA TELEFON : 011 3169935 063 1080725

Dostupnost Na stanju

KRATAK OPIS

Patuljasti kunić-zec

Da bi vaš zeka bio srećan i dugovečan, živahan i pun energije, i da biste izbegli troškove i odlaske kod veterinara, najpre je potrebno da izaberete pravilan način ishrane.

Pre svega, da bi digestivni sistem zečeva funkcionisao kako treba, njima su neophodna vlakna. Možete da ih hranite samo granulama, ali se preporučuje i da dodate povrće i sveže seno i obogatite ishranu. Primera radi, vlakna su dobra i iz razloga što sprečavaju da se stvaraju loptice od dlaka, a granule su korisne jer pravilno izbalansiraju ishranu.

Niko ne želi da živi u malom prostoru, pa tako ni zeke. Iz tog razloga je potrebno da im kupite prostran kavez, iako oni najviše uživaju da iz kaveza izađu i da se druže sa ukućanima.

Svakoga dana vole da se igraju i vežbaju izvan svoje kućice, što sve spada u redovne aktivnosti koje bi trebalo da priuštite svom zecu.

Osim toga, posip u kavezu moraćete da menjate često iz razloga što urin zečeva ima neprijatan miris jer u sebi ima dosta kalcijuma. Međutim, kada sterilišete životinju i ovaj miris će nestati.

Pošto je zec glodar, neophodno je da im nabavite igračke za glodanje, u čemu će oni uživati. Pri tome, obezbedite kavez i razne delove svog doma od uskih otvora, da zec ne može da se provlači i da se tako povredi.

Interesantno je da zec može da nauči da razume neke reči i komande, ali će vam biti potrebno vreme da zadobijete poverenje ovih životinja. Nakon toga će vas prepoznavati i rado vam jesti iz ruke.

Korpa
Scroll to Top
Scroll to Top