Kategorije

 • dovidjenja
  dovidjenja
  dovidjenja
  dovidjenja
  dovidjenja

  Sera med Professional Flagellol 10 ml za 400l vode

  Šifra proizvoda: 790 Kategorije: , Brand:

  1.300,00 рсд

  PORUDŽBINE NA TELEFON : 011 3169935 063 1080725

  Nema na zalihama

  KRATAK OPIS

  , Bolest “rupe u glavi” spada u bolest koja je izazvana nedostatkom hranjivih materija koje su potrebne za normalan rast i razvoj riba, Bolest izazivaju Flagellate iz roda Spironucleus i Hexamita, paraziti koji živi u crevima i koji su u stanju da oštete sistem za varenje, Rezultat je smanjena moć apsorpcije hranjivih materija iz hrane što dovodi do nedostatka vitamina C i D, kalcijuma i fosfora, Bolest često napada ciklide – posebno južnomeričke, oskare i diskuse, Sera: Med Professional Flagellol je lek namenjen za uklanjanje ovih i ostalih crevnih parazita, Doziranje: Dodati 1 ml seruma na svakih 40 l akvarijumske vode,

  Sera med Professional Flagellol®

  Uzgajivači diskusa i ostalih većih cichlida dobro poznaju problem: dug, beo, sluzasti izmet, koji se vuče za ribom. Posledično se na glavi pojavljuju rupe na glavi koje su drugo ime za bolest. Uzrok tih simptoma su bičari iz roda Hexamita i Spironucleus, koji se naseljavaju u probavnom traktu riba.

  Od sada akvaristi imaju na raspolaganju efikasni lek protiv tih upornih bolesti. Sera med Professional Flagellol® nedeluje na odrasle bičare, ali zato uspešno zatire jajšca bičara (ciste). Ribe lek dobro podnose.

  Lek u sebi ima najnoviju kombinaciju efikasnog thiazol-a i menadion-a, poznatogo kao vitamin K3. Naučnici iz Heinsburga (Nemačka) su otkrili, da kombinacija garantovano daje značajno bolje rezultate nego sa pojedinačnim supstancama. Učinak supstanci se u kombinaciji dopunjuje. Bičari sigurno odumru u roku od 24h. Kombinacija je patentirana kao nova tvar.

  Lek Sera med Professional Flagellol je tečnost i zato je jednostavna za upotrebu.

  Simptomi riba zaraženih sa bičarima iz roda Hexamita i Spironucleus:

  riba potemni
  riba neprihvata hranu i drži se u uglu akvarijuma
  kada pokuša da uzme hranu,brzo je ispljune
  riba je mršava, mirna, ima mršav (stisnjen) predeo iznad glave
  koža je gruba i hrapava
  beo, sluzast,ponekad spiralni izmet koji se često vuče za analnim otvorom ribe,
  čvrst stomak
  na glavi i po telu se pojavljuje bele pahuljice slično vati, koje ako otpadnu ili ih otstranimo ispod njih ostaje rupa.
  Sa strane glave i na telu, se pojavljuju kožne ranice i rupe, koje se mogu razviti u velike kratere
  Upozorenje:

  Hrskavičave ribe mogu negativno reagovati na lečenje sa Flagellol® -om!

  Dodati 1 ml seruma na svakih 40 l akvarijumske vode, Ravnomerno rasporediti preparat mešanjem vode, Ukloniti biološke filtere uključujući UV lampe i aktivni ugalj, Nakon 3 dana promeniti 80% količine vode u akvarijumu, Očistiti biološke filtere pre nego se ponovo stave u rad,

  Težina 1 kg
  Korpa
  Scroll to Top
  Scroll to Top