Kategorije

dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja

Kineski hrčak-leming

Šifra proizvoda: 2644 Kategorije: , Tagovi ,

600,00 рсд

PORUDŽBINE NA TELEFON : 011 3169935 063 1080725

Dostupnost Na stanju

KRATAK OPIS

Kineski hrčak-leming

Leming je mala zivotinjica, lako  se čuva i  pripitomljava, nema neugodnog mirisa i prijateljski je raspoložen prema ljudima. Dozvoljava da se drzi u rukama.Veličina leminga varira od 9-13cm i tezina do 30g. Imaju rep koji može biti dug od 0.7-2cm, iako je uglavnom nevidljiv. Dug rep je jako rijedak. Najčešće naraste do 1.2cm maksimalno.

Najbolja je hrana za sitne glodare, hrčkove i morske prasiće. Pored toga hranite ga sa povrćem ali u manjim količinama da vam se nebi kvarila u letnjim danima u kavezu. Obavezno je seno i voda.Leminzi jedu hranu u velikim količinama, ljudi često toga nisu svesni. Savet – leminga hranite iz posude za hranu kako bi videli koliko je pojeo,najbolje jedna supena kašika dnevno ,šest dana hranite sedmi preskačete zbog toga da bi pojeo ostatak hrane koju je sklonio u kućicu ili neki ćošak.

Boja leminga varira od tamno sive,svetlo sive,krem i bele ali sve zajedno ih krasi izražena crna pruga na leđima. Postoje dokumentirani podaci koji govore o tome da njihovo krzno proizvodi vodootpornu zaštitu koja ih zimi čuva od hladnoće u severnim stepama.

Vrlo su društvene po prirodi i mogu živijeti u paru na jednom prostoru. Zbog svoje veličine najbolji prostor za držanje leminga je terarijum ili kavez.

Podloga u terarijumu ili kavezu treba da bude piljevina u koju se mogu sakriti takođe mozete kombinovati sa senom.Mozete im u kavez staviti i papirne maramice od kojih rado prave svoje gnezdo.Kućice ili druga mesta u kojima leming pravi gnezdo koriste i  za spavanje ali su takođe često pretrpane sa piljevinom, senom ili drugim materijalima.

Različite tube i valjci igračke za  glodanje također se koriste u kavezima, preporučuje se i velik broj tunela i prolaza kako bi lemingu bilo što zanimljivije istraživati i skrivati se. Ako je moguće možete više manjih kaveza spojiti sa tunelima .

Pijenje vode razlikuje se od dana do dana, omogućite da ima dovoljnu količinu vode najbolje putem pojilice.

U osnovi oni su  noćne životinjice ali su aktivni i preko dana otprilike 2 – 4 sata.

 

Težina 0,1 kg
Korpa
Scroll to Top
Scroll to Top