• Akvaristika

 • Kamen Dragon stone 1kg

  063 -10-80-725

  PORUDŽBINE

  Prirodni dekorativni kamen

  490,00 рсд

  Dostupnost Na stanju

  Prirodni dekorativni kamen
  Dragonstone je jedan od najpopularnijih dekorativnih materijala u akvaristici. Naziva se još i Ohko Stone.
  Najlepši primerci Dragonstona dolaze nam iz Japana, gde su svetski poznati akvaskejperi počeli da koriste ovaj kamen u svojim akvarijumima. Dragonstone brzo stiče popularnost i među domaćim akvaristima.

  Ovaj kamen spada u sedimentne stene, u stvari je okamenjena glina.Nalazišta Dragonstona su na obalama reka,jezera i mora, vodena erozija dovodi do oblikovanja mnoštva šupljina i jedinstvenog oblika koji ne poseduju druge vrste kamena.
  Pored izuzetne lepote svoju popularnost stekao je i zato što je u potpunosti hemijski inertan u akvarijumu, tako da neće uticati na tvrdoću vode i pH vrednost.Koristi se podjednako često u dekorisanju biljnih akvarijuma, akvarijuma sa kozicama ili samo ribicama.

  Pre unošenja u akvarijum nije potrebna nikakva posebna priprema kamena, sem ispiranja.
  U šupljinama Dragonstona se često nalazi zaostala glina koja se može isprati u cilju postizanja lepših oblika kamena,sa većim brojem i dubljim rupama.Kod ispiranja treba biti pažljiv jer je Dragonstone prilično mek kamen i pranje pod pritiskom ga može oštetiti. U kom stepenu ćete ispirati Dragonstone zavisi samo od vas i efekta koji želite da postignete.

  Težina 1 kg
  Korpa
  Scroll to Top
  Scroll to Top