Kategorije

 • dovidjenja
  dovidjenja
  dovidjenja
  dovidjenja
  dovidjenja

  Easy Life Nitro 250ml

  Šifra proizvoda: 671 Kategorije: , Brand:

  640,00 рсд

  PORUDŽBINE NA TELEFON : 011 3169935 063 1080725

  Dostupnost Na stanju

  KRATAK OPIS

  Easy Life Nitro 250ml
  Prihrana za dodavanje azota
  Opis

  Prihrana se upotrebljava pri pomanjkanju azota. Pri lošem razmeru izmedju nitrata i fosfata upotrebljava se u kombinaciji sa Easy Life Fosfo.
  Doziranje:

  10 ml otopina na 500 litrov akvarijumske vode podigne koncentraciju NO3 za 2 ppm/mg i koncentraciju K(kalijuma) za 1,3 ppm/mg.
  Prihrana nema u sebi fosfata.

  Easy Life Nitro 250ml
  Easy-Life Nitro i Easy-Life Fosfo koriste se za kompenzaciju nedostatka azota (N) odnosno fosfora (P). Nedostatak tih makronutrijenata odmah dovodi do slabog rasta ili čak do zaustavljanja rasta.

  Nedostatak N i P može se brzo pojaviti u biljnim akvarijima koji sadrže vrlo malo ribe ili uopće nema ribe, jer se koristi vrlo malo ili nimalo hrane za ribe. Zajedno s ribljim izlučevinama, hrana za ribe je najvažniji izvor N i P. Nedostatak može nastati iu akvarijumu sa vrlo visokom gustoćom biljaka. Nitro (koji sadrži nitrat NO3) i Fosfo (koji sadrži fosfat PO4) odmah kompenzira te nedostatke.

  Redfieldov se odnos obično koristi za određivanje tačnog odnosa između nitrata (NO3) i fosfata (PO4).
  Dodatni nitrat se uglavnom dodaje u zasađenim akvarijima s mnogo biljaka i nekoliko riba. U takvim slučajevima može doći do nedostatka nitrata koji uzrokuje da biljke slabo rastu. Obično je ciljna vrijednost NO3 između 10-20 mg / l (= 10-20 ppm).

  Težina 1 kg
  Korpa
  Scroll to Top
  Scroll to Top