Kategorije

dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja

Degu-čileanska veverica

Šifra proizvoda: 2627 Kategorije: , Tagovi ,

1.000,00 рсд

PORUDŽBINE NA TELEFON : 011 3169935 063 1080725

Dostupnost Na stanju

KRATAK OPIS

Degu-čileanska veverica

Domovina degua su Čileanske Ande. Kako degui imaju smanjenu mogućnost varenja šećera, izuzetno su skloni dijabetesu. U Severnu Ameriku i Euvropu prvobitno su dovezeni kao životinje na kojoj su se vršila ispitivanja vezana uz dijabetes. Sredinom 20. veka počeli su se držati kao kućni ljubimci.

Degu zahteva veći kavez od ostalih glodavara (idealno min. 100 x 60 x 60 cm).

Kavez bi trebao biti od žice ili stakla, jer plastiku lako pregrizu. Ukoliko je na dnu kaveza rešetka, obilno dno trebate posipati piljevinom kako se ne bi povredili. Idealan kavez trebao bi imati nekoliko nivoa. Uz posudu za hranu i vodu, u kavez stavite i posudu sa peskom za kupanje. Biće vam zahvalni ako u kavez stavite veliki točak za trčanje, grane, kamenje, glinene vaze, igračke i slične predmete koji će im služiti za igru i razonodu.

Degu u prirodi živi u grupama, pa mu treba obezbediti društvo. Pate ukoliko nemaju društvo i mogu postati depresivni, bez obzira na brigu i ljubav vlasnika. Najbolje je imati dva degua istog pola, a najbolje se slažu dve ženke, odnosno degui iz istog legla (braća i sestre). Ukoliko imate više degua, u kavezu držite po jednog mužjaka, jer je i u prirodi samo jedan mužjak predvodnik kolonije. U suprotnom može doći do sukoba. Ukoliko dovodite drugog degua nakon što se je već prvi odomaćio, upoznajte ih postepeno „- pregradite kavez ili stavite kavez do kaveza da se upoznaju pre nego počnu da žive zajedno. Pazite da ne zanemarujete prvog degua, jer će postati ljubomoran na pridošlicu. Degui se dobro slažu sa kunićima, činčilama i morskimprasićima, ali prvo im dajte vremena da se upoznaju na distanci.

Težina 0,3 kg
Korpa
Scroll to Top
Scroll to Top