Kategorije

dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja

Ancistrus Dolichopterus zlatni albino

Šifra proizvoda: 2201 Kategorije: , ,

150,00 рсд

PORUDŽBINE NA TELEFON : 011 3169935 063 1080725

Dostupnost Na stanju

KRATAK OPIS

Ancistrus Dolichopterus zlatni albino

Telo je tipičnog izgleda porodice Loricariidae, širokog prednjeg dela u području glave da bi se telo sve više sužavalo prema repu koji izgleda kao šiljak. Prve usne leđnog i oba prsna peraja kod mužjaka nekih vrsta su okoštale i čine bodlje. Telo je spolja prekriveno koštanim ljuspicama, a usta su modifikovana u aparat za usisavanje algi i sitnih organizama, smeštena prema dole. Oko usta se kod odraslih mužjaka nalaze brčići, poput iglica, u nekoliko nizova. Mužjaci takođe imaju i tzv.“kožne zube“ koji se nalaze u blizini usana, verovatno služe u prehrani. Odrasli mužjaci oko usta imaju nekoliko redova sitnih šiljaka (kao brčići), dok ženke imaju svega 2-3 šiljka. Boja tela im je smeđa, siva ili crna sa šarama duž tela, a jedan manji deo dolazi sa žutim ili svetlim šarama.
Držanje: To je korisna riba jer čisti akvarijum od algi, nije prevelika pa se može držati i sa manjim ribama jer nije agresivna.
Razmnožavanje: U akvarijumu se često hoće izmrestiti. Potrebno je samo puno kamenja i šupljina u koje se mogu zavlačiti. Najradije se mreste u dupljama panjeva ili pećinama, gde ženka polaže jaja. Mužjak ih oplodi I on se dalje brine o jajima. Vrlo često uopšte ne izlazi iz rupe već mu viri samo rep, pa tu treba pripaziti da mu se nekako na otvor aplicira hrana u tabletama ili nešto slično.
Ishrana: Osnovna hrana su alge, ove ribe neumorno čiste staklo, podlogu, dekoraciju, filter i sl. To im obično nije dovoljno, pa je potrebno dodavati hranu u tabletama i granulicama , ali one moraju biti biljnog porekla.
Ponašanje u akvarijumu: Dobroćudna je riba pa se može držati sa većinom riba, u pravilu sa svima osim sa ciklidima.

Težina 1 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ancistrus Dolichopterus zlatni albino“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Shopping Cart
Scroll to Top