Kategorije

 • dovidjenja
  dovidjenja
  dovidjenja
  dovidjenja
  dovidjenja

  Rotala macandra green-saksija

  Šifra proizvoda: Rotala macandra green Kategorija:

  500,00 рсд

  PORUDŽBINE NA TELEFON : 011 3169935 063 1080725

  Dostupno kao narudžbina na zahtev

  KRATAK OPIS

  Rotala macrandra je biljka koja vodi poreklo iz Indije, izuzetno lepa i dekorativna biljka.
  Za uspešno držanje Rotala macrandre preporučuje se držanje u temperaturnom opsegu od 22 c do 28 c. Pri nižim temperaturama Rotala macrandra staje sa rastom i polako vremenom poiinje da propada.
  Pri nedovoljnom intezitetu svetla i nedostatku hranljivih materija biljka obrazuje sve manje listove a donje listove počinje ubrzano da odbacuje.
  Najviše joj odgovara meka voda, za lepu boju biljka bi trebala da bude posadjena direktno ispod osvetljenja, podloga u koju se sadi bi trebala da bude hranljiva. prija joj dodavanje CO2 u vodu.
  Ima nežan korenski sistem tako da bi podloga trebala da je sitnije granulacije od 1 mm do 2 mm.
  Rotala macrandra se sadi u srednji plan akvarijuma ili sa strane, u svakom slučaju ova biljka mami pogled sa svojim izgledom, ukoliko je posedujemo u akvarijumu postaje fokusna tačka.
  Sadi se u grupi od nekoliko pelcera zajedno, na taj način ova biljka biva prikazana u svoj svojoj lepoti.
  Biljka se razmnožava deljenjem stabla ili odvajanjem bočnih izdanaka koji će se pojaviti ako su uslovi u akvarijumu odgovarajući za ovu biljku. Izdanci ili vrh biljke se odvajaju od matične biljke i sade u podlogu. Prilikom odvajanja novih mladih pelcera treba da budemo izuzetno pažljivi pošto je sama biljka vrlo krhka i slaba.Maksimalna visina do 40 cm.

  Rotala macandra green

  Težina 0,2 kg
  Korpa
  Scroll to Top
  Scroll to Top