Kategorije

dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja

Liya zeolit 500gr

Šifra proizvoda: 809 Kategorije: , ,

360,00 рсд

PORUDŽBINE NA TELEFON : 011 3169935 063 1080725

Dostupnost Na stanju

KRATAK OPIS

Liya zeolit 500gr
Za 200litara vode
Zeolit kao dodatak u filteru čini neverovatan posao oslobađanja amonijaka u vašem akvarijumu

Liya zeolit 500gr
Za 200litara vode
Zeolit kao dodatak u filteru čini neverovatan posao oslobađanja amonijaka u vašem akvarijumu. S obzirom na to, zašto ne koristite zeolit u vašem filteru sve vreme? Iako mišljenja variraju, većina se slaže da je zeolit odličan za vanredne situacije, ali uopšte nije idealan za trajnu dugotrajnu upotrebu. Da biste razumeli zašto nije, istražite šta je zeolit i kako to funkcioniše.

Šta je Zeolit?
Zeoliti su visoko upijajući porozni minerali, uglavnom sastavljeni od silikata i aluminijuma. Oni su korisni za njihovu sposobnost da uhvate i drže razne nepoželjne materijale, slično kao što sunđer apsorbuje vodu.

Šta Zeolite radi i ne radi?
Zeolit formulisan za upotrebu u slatkovodnom akvarijumu lako će upijati amonijak, što će ga učiniti korisnim medijima kada se bave amoksicnim šiljcima ili potencijalnim šiljcima. Važno je znati da zeolit ne uklanja svaki nepoželjan toksin u akvarijumu niti funkcioniše zauvek. U stvari, postaje zasićeno prilično brzo, u tom trenutku više ne pruža nikakvu korist.

Generalno, u roku od mjesec dana ili kraće je iscrpljeno i treba ga zameniti ili dopuniti. U slučajevima izuzetno visokih nivoa amonijaka, zeolit može postati iscrpljen za dve nedelje ili manje. Kada su nivoi amonijaka povišeni, uvek često testirajte, zamenjujući zeolit po potrebi dok se ne postignu željeni rezultati. Kada se amonijak ukloni, uklonite zeolit.

Postavljanje Zeolita u filter akvarijuma
Zeolit je generalno obezbeđen u obliku sličan ugljeničnom mediju i postavljen je u vreću unutar filtera. U kanister filteru, zeolit treba postaviti između pene ili mehaničkih medija, prstenova ili bioloških materijala.

Zeolit se takođe može staviti u mrežici direktno da visi unutar filtera direktno u toku vode, umjesto da se postavi unutar filtera. Prednost je lako uklanjanje i zamena, što je naročito korisno ako se očekuju česte zamene ili dopune.

Kao što je ranije rečeno, zeolit se mora ukloniti nakon iscrpljenosti. Ako je amonijak nestao ili skoro nestao, nije potrebno zameniti zeolit u filteru. Umesto toga, koristite standardne medije. Ako se zeolit ponovo napuni, treba ga odbaciti nakon dva do tri meseca upotrebe i zameniti novim zeolitom.

Težina 1 kg
Korpa
Scroll to Top
Scroll to Top