Kategorije

dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja
dovidjenja

Kukuruzni smuk

Šifra proizvoda: kukuruzni smuk Kategorije: , Tagovi ,

6.000,00 рсд

PORUDŽBINE NA TELEFON : 011 3169935 063 1080725

Nema na zalihama

KRATAK OPIS

Životinje  šaljemo isključivo autobuskim prevozom u sve gradove u Srbiji ili ih lično možete kupiti u naša dva pet šopa….ukoliko dolazite  u pet šop ciljano za kukuruznog smuka sa oglasa  OBAVEZNO proveriti da li ih imamo trenutno na stanju…

Kukuruzni smuk ( Pantherophis guttatus) je jedna od najpopularnijih vrsta za kod nas, često se čuvaju kao kućni ljubimci.Spadaju u zmije srednje veličine. Rastu od 1.2 m do 1.6 m. Mužjaci su uglavnom veći.Osnovna boja je crvena, braon sa žutim ili blago narandžastim šarama. Stomak je na kockice crne, bele i žute. Naziv su dobile davno kada su farmeri u Americi u ambarima, gde su skladištili kukuruz, nalazili dosta smukova koji su dolazili da se hrane glodarima koji su se hranili kukuruzom.
Prirodno stanište kukurznog smuka su Severna Amerika,SAD, od Nju Džersija do Floride i šire. Kukuruzne zmije spadaju u vrste koje žive u različitim šumovitim krajevima (u borovim šumama, u poljima žita), kao i blizu agrikulturnih polja. Dobro se prilagođavaju sredini te se mogu naći blizu zapuštenih stovarišta u naseljenim zonama poput Majamija, u Floridi. Mogu se naći u izobilju, ukoliko imaju adekvatan zaklon (razne konstrukcije, otpad, napuštene ili slabo naseljene zgrade).
Idealna je za početnike u čuvanju reptila.Kada su odrasli, terarijum od 70x40x35cm je dovoljan za odraslu zmiju.Ako se drži par, bilo bi dobro da se zmije hrane odvojeno ili da se pomno prate dok jedu.Nekoliko vrsta podloga je moguće koristiti. Neki koriste papir dok su male zmije ili ako su u izolaciji zbog nekih zdravstvenih problema. Inače je prirodnije koristiti treset ili neku drugu zemljanu podlogu debljine nekoliko cm. Retko kopaju kada porastu, uglavnom dok su male da bi se sakrile pod zemljom. S obzirom da su ove zmije poznate po bežanju, neophodno je da terarijum ima poklopac (najbolje od žičane mreže). Obezbediti neko sklonište, kora drveta, kokosov orah, panj, neki kamen sa udubljenjem ili nešto improvizovano od plastike sa otvorom za ulaz. Kukuruzne zmije će se često odmarati na dijagonalno ili horizontalno postavljenim grančicama odgovarajućih veličina ili na visokoj polici. Što se tiče temperature, kukuruzne zmije su veoma tolerantne, ali se preporučuje da im obezbedite optimalnu temperaturu od 31°C u toplom delu kaveza, i sobnu temperaturu (21 – 24 °C) u hladnijem delu. Ovo će omogućiti Vašoj zmiji da izabere temperaturu koja joj u tom trenutku najviše odgovara. Najverovatnije ćete primetiti da Vaša zmija bira topliji deo kaveza kada vari hranu, nego kad se odmara. Kukuruzna zmija će često iskoristiti toplotu koju oslobađa neki izvor svetlosti u prostoriji, naročito u slučaju regulisanja telesne temperature u jutrima posle hladnije noći.
Izuzetno pitome zmije, kao mladunci su defanzivne ponekad, kao i sve mlade životinje, jer osećaju opasnost, ali vremenom i povremenim uzimanjem u ruke postaju mirne. Aktivne su više noću, ali danju se mogu videti kako istražuju terarijum u potrazi za hranom. Najčešće borave na tlu, ali se mogu ponekad popeti na neku granu ili panj ukoliko imate u terarijumu.
Kao bebe hrane se tek izleglim miševima, takozvanim pinkijima. Kako rastu tako se povećava i veličina plena. Pravilo je da plen treba da bude nešto deblji od zmije te kada ga proguta da se vidi blago zadebljanje na sredini zmije. Kada porastu jedu odrasle miševe, hrčkove ili pacove stare nekih 5-6 nedelja. Hrane se svakih 5 dana kada su mladi a kasnije se može prorediti na nekih 10 dana ili više kada su skoro odrasli primerci.
Kako su zmije uglavnom vrlo otporne životinje i retko obolevaju najvažnije je održavati higijenu terarijuma na način da se iz terarijuma redovno uklanja izmet i presvučena koža. Takođe i redovno menjajte podlogu i obezbedite dnevno svežu vodu
Zdravlje
Kukuruzni smuk je zdrava kada:
– oči su bistre i otvorene (osim prilikom presvlačenja kada postanu mlečno bele)
– nos i usta su čisti i prohodni
– ima zaobljeno i puno telo
– koža je zdrava i bez promena
– aktivna je i ima dobar apetit

Težina 1 kg
Shopping Cart
Scroll to Top